10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei4 motive să râzi pentru o viață mai bună

4 motive să râzi pentru o viață mai bună

In plus, o gluma bine plasata poate duce la detensionarea situatiei atunci cand e nevoie. Asa ca nu e de mirare ca e nevoie sa radem in fiecare zi, e la fel de important precum activitatea fizica sau dieta.

Cum ne influenteaza rasul viata?

Ne mentine inima sanatoasa

Ne relaxeaza, scade tensiunea arteriala si reduce stresul, asa ca razi in fiecare zi, daca vrei o viata sanatoasa. Daca nu ai destula imaginatie sa creezi tu glume pe baza situatiilor prin care trezi in fiecare zi, nu e o problema. Vei gasi o multime de carti si filme amuzante, dar si site-uri unde poti citi glume in orice moment. Aloca-ti macar 15 minute de doua ori pe zi pentru o astfel de lectura amuzanta, care te va binedispune. Nu uita ca rasul e cel mai bun medicament.

Elibereaza endorfine, scade anxietatea si e un antidepresiv natural

Fa tot posibilul sa razi daca te confrunti cu stari de anxietate sau depresie. Rasul e un antidepresiv natural, fara contraindicatii si fara efecte adverse. Cercetarile au aratat ca rasul declanseaza eliberarea de endorfine, care are ca efect aparitia unei stari euforice, asemanatoare cu cea generata de consumul de antidepresive sau al unor droguri.

In plus, rasul te ajuta sa te detasezi, sa iti distragi atentia de la teama si tristete. Si sa sa razi iti poate demonstra ca poti face asta si ca exista momente in viata ta cand viata e minunata. Si asta iti poate da incredere.

Rasul apropie oamenii

Cand oamenii rad impreuna chiar si la o gluma pe care o aud la TV, ceva ii leaga, de parca ar avea un secret la care sunt partasi. Simt si gandesc acelasi lucru in acelasi timp. Si asta ii ajuta sa se apropie. Asa ca, daca vrei sa iti faci peieteni sau esti la inceputul unei relatii, mergeti impreuna la un show de stand up sau urmariti emisiuni de umor impreuna. Vei vedea ca va veti simti mai apropiati.

Rasul e contagios, asa ca nu e de mirare ca poti crea legaturi mai usor intr-un astfel de context.

Situtia e tensionata? Rasul poate schimba registrul

Simtul umorului si rasul te pot ajuta sa iesi din situatii dificile sic and vine vorba de relatiile de moment cu cei din jur. Esti la o negociere sau pur si simplu interactionezi cu o persoana suparata pe viata si ursuza si tensiunea pare ca poate fi taiata cu cutitul? O gluma buna si bine plasata poate detensiona situatia.

 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă