Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

72 de sancţiuni pentru administratorii de drumuri, de la începutul anului

72 de sancţiuni pentru administratorii de drumuri, de la începutul anului

Poliţiştii au aplicat, de la începutul anului şi până pe 22 ianuarie, 72 de sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei.

Rl online 0 comentarii

"Cele mai multe dintre acestea - 59, au fost date pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancţionate şi neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum şi nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Aceste măsuri au fost luate de poliţiştii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum şi de poliţiştii din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Argeş, Bihor, Cluj, Maramureş, Alba, Arad, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Vaslui, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Călăraşi, Giurgiu şi Vrancea.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor - 15, Dâmboviţa - 10 şi Cluj - 8.

"De asemenea, în cursul zilei de ieri, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, poliţiştii au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.620 de lei (două sancţiuni în judeţul Călăraşi şi câte una în Bucureşti şi în judeţele Buzău, Ialomiţa, Gorj şi Harghita)", se arată în comunicat.

În conformitate cu prevederile legale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare.

"Poliţiştii vor continua acţiunile pentru diminuarea riscului rutier şi vor lua, de fiecare dată, măsuri faţă de cei care nu respectă reglementările legale", precizează IGPR.

Comentarii

loading...