Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

9 din 10 români din mediul urban cred că şcoala nu e adaptată meseriilor din viitor

9 din 10 români din mediul urban cred că şcoala nu e adaptată meseriilor din viitor

Nouă români din 10 sunt de părere că şcoala nu îi pregăteşte suficient de bine pe elevi pentru construirea unei viitoare cariere, iar aproape jumătate dintre părinţi cred că fiul sau fiica lor va alege să lucreze în IT, potrivit unui studiu efectuat de școala Avenor College.

Rl online 0 comentarii

Întrebaţi care sunt materiile pe care le-ar scoate din programa şcolară, 63% dintre părinţi au ales limba latină, în timp ce 45% au ales religia.

”De asemenea, ei consideră că în orarul copiilor ar trebui să se regăsească materii precum dezvoltare personală, gândire creativă, bune maniere, public speaking sau leadership”, se arată în comunicat.

Potrivit unui studiu realizat în luna martie, 9 din 10 părinţi din mediul urban din România sunt de părere că şcoala nu îi pregăteşte suficient de bine pe elevi pentru construirea unei viitoare cariere. Conform unui raport întocmit de World Economic Forum, peste 1 milion de meserii vor dispărea în următorii ani, însă vor fi înlocuite de alte 1,7 milioane de job-uri noi.

În acest context, şcoala privată Avenor College şi platforma online iVox au realizat un studiu prin care şi-au propus să afle ce cred părinţii din România despre meseriile viitorului, respectiv despre pregătirea de care copiii lor beneficiază în cadrul şcolii.

”Astfel, au aflat că 5 din 10 români sunt de părere că roboţii şi tehnica vor înlocui forţa de muncă umană. Privind înspre viitor, 49,6% dintre români cred că fiul sau fiica lor va alege să lucreze în IT, în timp ce 25,6% sunt de părere că viitorii adulţi vor alege industria jocurilor pe calculator şi a inteligenţei artificiale”, se arată în comunicat.

În plus, mai puţin de 25% dintre respondenţi consideră că medicina, construcţiile sau divertismentul ar putea reprezenta un interes pentru copiii lor. Pe de altă parte, în opiniile românilor, printre cele mai populare meserii ale viitorului se numără cea de UX Designer, Specialist E-Commerce, Data Architect, sau Psiholog.

Întrebaţi ce abilităţi ar trebui să dezvolte copiii în cadrul şcolii, astfel încât să se bucure de o carieră de succes, 8 din 10 respondenţi ai studiului au menţionat comunicarea, iar 7 din 10 au ales şi competenţele de gândire logică. Pe locul trei în topul importanţei se află abilitatea de analiză, urmate de managementul unei echipe.

Comentarii

loading...