18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiS-au încheiat înscrierile pentru şefia DNA. Șase procurori și-au depus dosarul

S-au încheiat înscrierile pentru şefia DNA. Șase procurori și-au depus dosarul

UPDATE 17:00 Şase procurori s-au înscris la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vineri a fost ultima zi de înscrieri, iar Ministerul Justiţiei a publicat pe site numele tuturor candidaţilor.

Astfel, pentru funcţia de procuror-şef al DNA şi-au depus candidaturile: Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, şi Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Ministerul Justiţiei derulează în această perioadă o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pe 29 august, se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor, urmând ca în perioada 3 – 5 septembrie candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 6 septembrie.

UPDATE 13:00 – Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri, pe Facebook, în jurul orei 12,30, că patru procurori şi-au depus candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de procuror-şef al DNA, lista completă urmând a fi publicată la ora 16,30, relatează Agepres.

“În acest moment, sunt 4 candidaţi pentru funcţia de procuror-şef DNA şi 14 candidaţi pentru funcţia de judecător la TUE!
La orele 16,30, pe pagina MJ, vom afişa listele de candidaţi pentru cele două funcţii!”, a scris Tudorel Toader, aflat într-o vizită în Estonia.

Cei patru candidaţi sunt: Gabriela Scutea, fost procuror general adjunct al României, Andrei Bodean, procuror la DNA Constanţa, Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi procurorul militar Nicolae Lupulescu.

 

Gabriela Scutea a fost procuror general adjunct al României şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Până acum şi-au mai depus candidatura la şefia DNA procurorii Paula Tănase şi Nicolae Lupulescu.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Noua procedură se desfăşoară până pe 6 septembrie.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă