13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiA fost destituită șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

A fost destituită șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Adriana Cotel a fost eliberată din funcția de șef al CNAS printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, decizie semnată la data de 3 iunie și publicată, în aceeași zi, în Monitorul Oficial.

Conform textului acestui act normativ, Decizia 106 / 2019 a premierului s-ar fi luat la propunerea ministrului Sănătății, care ar fi fost înaintată la cabinetul premierului Dăncilă chiar în aceeași zi, 3 iunie, în care premierul a aprobat decizia și în care această decizie a fost și publicată în Monitorul Oficial.

Pe contul de Facebook al Adrianei Cotel, ea apare, încă, în funcția de președinte al CNAS.

Funcția de președinte al CNAS are rang de secretar de stat, ceea ce face ca numirea sau eliberarea din această funcție să se facă prin decizii ale premierului, fără a fi necesară validarea de către șeful statului.

Adriana Cotel era socotită o apropiată a lui Liviu Dragnea – care și-a pierdut funcțiile de președinte al PSD și al Camerei Deputaților – precum și a lui Darius Vâlcov – care a demisionat din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă.

În mod provizoriu, până la numirea unui nou președinte al CNAS, această funcție va fi asigurată de Răzvan Teohari Vulcănescu, acesta fiind, în prezent, vicepreședinte al CNAS.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă