23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiA murit fostul șef al DIE Ion Mihai Pacepa

A murit fostul șef al DIE Ion Mihai Pacepa

 Pacepa avea 92 de ani și a fost omul care a dat cea mai puternică lovitură regimului Nicolae Ceaușescu, din interior.

Publicistul Ronald J. Rychlak, apropiat al lui Ion Mihai Pacepa, a transmis, luni, că fostul șef DIE din vremea comunismului a murit la vârsta de 92 de ani, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Decesul ar fi survenit în cursul zilei de duminică, 14 februarie.

Covid-19 a realizat ceea ce nu au reușit asasinii plătiți de Securitatea lui Ceaușescu 

„În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane de dolari şi două echipe separate de asasini sponsorizaţi de România nu au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike” cum îi spunea cei care l-au cunoscut, a fost chemat la ceruri pentru răsplata sa veşnică”, a spus Ronald J. Rychlak, citat de The Epoch Times.

Publicistul Ronald J. Rychlak este cel care a scris, alături de Ion Mihai Pacepa, cartea „Dezinformarea”.

Fostul general de securitate Ion Mihai Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928, a studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar, înainte de absolvire, a fost recrutat în Agenţia de Poliţie Secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe.

El a ajuns şef al staţiei din Frankfurt, Germania de Vest, în 1957, apoi şef al noului departament de spionaj industrial al României.

Ion Mihai Pacepa a fost considerat un om cheie pentru Nicolae Ceauşescu, dar și cel care în 1978 a dat cea mai puternică lovitură Securităţii şi regimului lui Nicolae Ceauşescu prin fuga sa în Vest.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă