15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiA murit Nelu Ploieșteanu

A murit Nelu Ploieșteanu

“Drum bun, Nelu Ploieşteanu! Dumnezeu să te ierte şi să te primească în Împărăţia Sa! Condoleanţe familiei îndurerate!”, a scris cântăreţul de muzică populară Gelu Voicu, pe pagina sa de Facebook.

Nelu Ploieşteanu era internat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din 18 martie cu o formă gravă de COVID, scrie Agerpres.

Nelu Ploieşteanu, pe numele său adevărat Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în localitatea Ciorani din judeţul Prahova.

La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă “Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul “Mugurelul” (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda). Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care “Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra” (2001), “Trece timpul ca nebunul” (2004), “Cântece de odinioară” (2006), “Am iubit şi-am să iubesc” (2007), “Fetele sunt floarea vieţii” (2011).

A cântat, între 1990 şi 1998, la “Şarpele roşu” şi la restaurantul “Perla” unde cânta şi în prezent.

Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. 

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă