20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiA treia zi consecutivă cu peste o sută de cazuri noi de...

A treia zi consecutivă cu peste o sută de cazuri noi de COVID-19 în România

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 9.442 de teste RT-PCR (2.399 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 7.043 la cerere) şi 9.642 de teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, nouă persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe de altă parte, un singur deces a fost raportat în ultimele 24 de ore la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, fiind vorba despre o femeie de peste 70 de ani internată într-un spital din judeţul Bihor şi care prezenta comorbidităţi.

Un număr de 299 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 34 la terapie intensivă. 

Pe teritoriul României, 678 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 454 se află în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 41.085 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată – 43.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 218 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.292 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.047.246 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă