Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Absolvenții de gimnaziu ghinioniști dau astăzi Evaluarea Națională

216 elevi sunt așteptați la centrele de examen pentru a susține probele sesiunii speciale a Evaluării Naționale.

Petronel Tudor 0 comentarii

Elevii care la examenul de acum două săptămâni nu au fost lăsați să intre în săli pentru că au avut temperatură mai mare de 37,3 grade și absolvenții de clasa a VIII-a care au fost obligați să rămână în izolare la domiciliu ori carantină au șansa de a intra la liceu alături de colegii lor de generație.

La etapa specială s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, a anunţat Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). Examenul se va organiza în 60 de centre din 37 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. În sesiunea specială se vor respecta aceleaşi norme de distanţare şi dezinfectare ca la sesiunea precedentă pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi). Marţi, 30 iunie, se desfăşoară proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi). În țară sunt cinci județe în care nu au fost situații de elevi respinși la examen la prima sesiune a Evaluării Naționale: Arad, Ilfov, Covasna, Tulcea și Mehedinți.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie, iar candidații vor fi admiși în licee pe note stabilite după formula: 80% media de la Evaluare Națională și 20% media anilor de studii V – VIII.

 

Comentarii

loading...