Accesul vizitatorilor la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, limitat

Accesul vizitatorilor la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, limitat

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti anunţă că, în cadrul unor măsuri preventive împotriva gripei, a fost limitat accesul aparţinătorilor, programul de vizită fiind redus la două ore pe zi în secţiile clinice, respectiv o oră în secţiile cu risc crescut.

Rl online 0 comentarii

Comitetul director al Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a luat măsuri pentru a preveni apariţia infecţiilor cu virus gripal în rândul pacienţilor, se arată într-u comunicat de presă transmis, joi, de instituţie.

Astfel, accesul aparţinărilor/ vizitatorilor a fost limitat, programul de vizită fiind redus la două ore pe zi pentru secţiile clinice şi la o oră pe zi pentru secţiile cu risc crescut, precum Terapie Intensivă şi Neonatologie.

De asemenea, este permis accesul unui singur aparţinător/ vizitator la un pacient.

"Aceste măsuri sunt luate pentru a-i feri pe pacienţii noştri aflaţi deja în suferinţă şi internaţi în secţiile clinice ale SUUB să contacteze în plus o infecţie virală cu tulpini severe de Haemophilus influenzae care ar putea să le înrăutăţescă starea de sănătate şi să influenteze în sens negativ tratamentul fiecăruia. De asemenea, facem apel către cei care au rude internate, în această perioadă, şi care doresc să le viziteze, să respecte acest program şi, în momentul vizitei, să acorde o atenţie deosebită echipării corespunzătoare cu: halat de unică folosinţă, bonete, botoşi, mască facială şi să se dezinfecteze pe mâini folosind dezinfectantele. Acestea cât şi echipamentele de protecţie mai sus menţionate se găsesc la intrarea în fiecare secţie din spitalul nostru. Le mulţumim tuturor pentru înţelegereşi îi asigurăm că aceste măsuri sunt luate în scop preventiv, atât pentru pacienţi cât şi pentru aparţinătorii lor, sănătatea fiind cea mai importantă pentru noi toţi", a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), până în prezent s-au înregistrat zece decese din cauza virusului gripal.

Comentarii

loading...