Achiziția de aparatură pentru școli este încremenită în procedura de licitație

Achiziția de aparatură pentru școli este încremenită în procedura de licitație

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că o nouă procedură de achiziție pentru aparatură necesară învățământului online este programată să se încheie pe 9 octombrie.

Petronel Tudor 0 comentarii

Sute de școli trecute pe scenariul roșu din cauza apariției cazurilor de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor didactice, elevilor dar și personalului auxiliar ridică din nou problema lipsei aparaturii tehnice necesare pentru desfășurarea în condiții optime a învățământului online.

La trei săptămâni de la reluarea cursurilor, Ministerul Educației și Cercetării este încă încremenit în procedura de achiziție a tabletelor, laptop-urilor, camerelor web și tablelor interactive. Este vorba de apartura prinsă în documentația de achiziție în două dintre cele patru loturi naționale.

„Pentru ultimele două loturi a început procedura de licitaţie, dar aş vrea să spun, pentru că au existat aceste întârzieri, noi am luat şi alte măsuri. Dacă astăzi avem 338 de unități de învăţământ aflate în scenariul roşu, aşa cum s-a spus, există posibilitatea să fie mai multe unităţi de învăţământ în acest scenariu şi de aceea este important să realizăm aceste achiziţii cât mai rapid. ONAC este responsabil de acest lucru, Ministerul Educaţiei a dat banii necesari pentru achiziţie, prin urmare trebuie să se realizeze câ mai rapid.”, a explicat Monica Anisie într-o intervenție la Realitatea Plus.

Ea a adăugat că achiziția aparaturii tehnice necesare predării în sistem online pentru peste 1.000 de licee din România se va finaliza pe 9 octombrie.

Comentarii

loading...