10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiActriţa Dorina Lazăr a câştigat procesul cu Primăria Capitalei

Actriţa Dorina Lazăr a câştigat procesul cu Primăria Capitalei

Actriţa a declarat că totul a început „dintr-o prostie, din vanitate”.

Dorina Lazăr mărturiseşte că nu a luat încă o hotărâre cu privire la întoarcerea la conducerea Teatrului Odeon şi că leul cerut drept daune morale va fi înrămat.

A absolvit în 1961, Facultatea de Teatru, secţia Actorie la clasa profesorului Ion Finteşteanu, care i-a avut asistenţi pe Sanda Manu şi Dem Rădulescu. A debutat în 1961 la Teatrul Regional Bucureşti, iar din 1969 este actriţă la Teatrul Odeon.

În cinematografie, numele Dorinei Lazăr apare pe genericul unor filme ca „Angela merge mai departe“ (1981), „Liceenii“ (1986) şi „Balanţa“ (1991).

În 1979 a primit Leul de bronz la Festivalul Internaţional de Teatru de la Arezzo pentru spectacolul „Năpasta” iar pentru rolul din Angela merge mai departe“ (1981) a fost recompensată cu premiul pentru Cea mai bună actriţă de film din partea Asociaţiei Cineaştilor din România.

În 2000 a fost decorată cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de cavaler. A fost managerul Teatrului Odeon în perioada anilor 2003 – 2017.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă