Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adolescente dintr-un centru pentru minori, la spital după ce au consumat etnobotanice

Adolescente dintr-un centru pentru minori, la spital după ce au consumat etnobotanice

Cinci adolescente dintr-un centru pentru minori din Iaşi se află internate în spital, în urma intoxicaţiei cu substanţe etnobotanice, Direcţia pentru Protecţia Copilului demarând o anchetă în acest caz. F|etele au vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.

Rl online 0 comentarii

Cele cinci tinere, care provin de la un centru pentru minori de pe raza municipiului Iaşi, au fost internate în clinica de Toxicologie din cadrul Spitalului de copii Sfânta Maria Iaşi, evoluţia lor fiind favorabilă.

“Au fost aduse la spital cu dureri de cap, greaţă şi vărsături, având tulburări de comportament. Evoluţia este favorabilă, urmând a fi externate în cursul zilei de azi (miercuri – n.r.)“, a declarat medicul Tamara Solange Roşu, de la spitalul de copii din Iaşi.

Conducerea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) IaşI a anunţat demararea unei anchete în acest caz, pentru a stabili de unde şi-au procurat tinerele substanţele respective.

“Unele dintre tinere provin din mediul stradal, unele au fost victime ale traficului de-a lungul vremii sau sunt din familii cu probleme sociale. Vom ancheta cazul, să vedem când şi de unde au adus drogurile. Ce au consumat a fost adus din exterior. Noi nu le controlăm, pentru că acolo nu este o unitate cu regim strict. Merg la şcoală şi în învoiri, merg şi acasă. Vom lua măsuri conform regulamentelor de ordine interioară, adică interzicerea învoirilor şi supraveghere mai strictă“, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Fetele au vârste cuprinse între 13 şi 16 ani. 

Comentarii

loading...