Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adrian Toni Neacșu, despre scandalul Kovesi

Adrian Toni Neacșu, despre scandalul Kovesi

Fostul membru CSM, Adrian Toni Neacşu, comentează, într-un mesaj pe Facebook, scandalul biletelor de avion achiziționate de Sebastian Ghiță pentru Kovesi în dosarul extrădării lui Nicolae Popa.

Rl online 0 comentarii

"Să vezi și să nu crezi ce publică G4media.

<<Nota de Fundamentare mai prevede că Direcția Financiară din IGPR va suporta următoarele cheltuieli: cazare, diurna 100%, transport local, transportul internațional (BILETE DE AVION NUMAI DUS s.m), taxe de aeroport (pentru escortă și extrădat) și asigurările de sănătate, ”având în vedere că este o acțiune operativă”.>>

Deci MAI, prin IGPR, a suportat numai biletele de avion dus București-Jakarta. Costul total plătit de IGPR, potrivit comunicatelor oficiale ale MAI, a fost de 234.207,30 de lei cca 52.000 Euro).

Ce spunea d-ul Ghiță? Că el a suportat diferența pentru avion (268.689 de lei, probabil contravaloarea biletelor de întoarcere).

„O cursă Bucureşti-Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors. În total, vorbim de 34 de ore de zbor. Costul închirierii unui avion GulfStream G200, precum cel folosit de către Ţiriac Air, este de 4.000 de euro pe oră. Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. ”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Care este acuzația oficială comunicată de Secția specială pentru anchetarea magistraților?

"În cursul anului 2011, fostul procuror general al PÎCCJ ar fi pretins şi primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia — Jakarta.
(....) ar fi dispus suportarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care aveau obligaţia să asigure aducerea în ţară a persoanei condamnate şi care făceau parte din Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR, precum a unei persoane care făcea parte din cadrele active ale SRI.

De aceea cercetarea penală trebuie făcută de procurori în dosare, iar nu în public într-un cor de urlete pro sau contra și sub presiunea partidelor politice ori ale Președintelui.

Justiția nu înseamnă circ, ci discreție și probe. Toți cetățenii au aceleași drepturi și obligații atunci când fac obiectul unor anchete ale justiției, iar apărările se fac în dosare iar nu în fața jurnaliștilor și nici în stradă cu pancarde și slogane ori prin comunicate de presă ale partidelor politice", a scris avocatul pe Facebook.

Sebastian Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Comentarii

loading...