Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, FOTO: Facebook

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, FOTO: Facebook

Adrian Vasilescu explică cum a ajuns Dăncilă consilier la BNR: A băut o cafea cu ecologiști

Viorica Dăncilă cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, spune Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR: „La BNR se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European”.

Cătălin Șerban 0 comentarii

„Dna Dăncilă nu va fi consilier al guvernatorului BNR. În același timp, vor fi cinci birouri specializate pe direcția trecerii României la euro. Aceste cinci birouri nu vor fi la cabinetul guvernattorului, ci va fi un grup de birouri care va funcționa în BNR și care vor completa comitetul de trecere la euro, care funcționează de 12 ani”, spune la Digi 24 Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

El spune că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la BNR.

„Nu este o situație ca atunci când se angajează un contabil la BNR. Aici este altceva, este o problemă foarte specială, pentru că vom avea nevoie de un lobby intens”, răspunde Vasilescu la întrebarea dacă se putea înscrie oricine pentru un astfel de post de consultant.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la BNR, Vasilescu a spus: „Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, se cunosc, știu ce pot...(...) La BNR se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European, uși deschise în cabinetele europene... Uși deschise, ăsta este lucru cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

De asemenea, el precizează că Ioan Mircea Pașcu se va ocupa de probleme de strategie politică.

Comentarii

loading...