23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAEP: Dacă se rezolvă problema din cererea PSD de rambursare a sumelor...

AEP: Dacă se rezolvă problema din cererea PSD de rambursare a sumelor de la europarlamentare

,,La acest moment, e o plângere prealabilă, vom vedea care sunt etapele, nu am văzut documentele până la această dată, vom vedea dacă din documentele pe care le-au prezentat sau pe care le vor prezenta în susţinerea plângerii prealabile se rezolvă această problemă cu privire la semnatarul cererii de rambursare. Dacă se va rezolva, noi avem banii în buget, îi putem rambursa. Dacă nu se va rezolva, vom vedea în etapa următoare, la nivelul instanţei”, a spus preşedintele AEP, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că, atunci când s-a stabilit nerambursarea, nu exista informaţie clară dacă semnatarul cererii de rambursare are împuternicirea liderului partidului.

“La momentul la care s-a stabilit nerambursarea nu exista informaţie clară că persoana care a semnat cererea de rambursare ca reprezentant legal are împuternicirea preşedintelui partidului, doamna Viorica Dăncilă, în calitate de preşedinte executiv, care conducea la acea dată partidul”, a explicat Mituleţu-Buică.

Pe 29 august, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că social-democraţii vor depune acţiune în instanţă pentru recuperarea de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sumelor aferente campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

“Legat de ce s-a întâmplat cu rambursarea sumelor din campania electorală pentru europarlamentare, noi considerăm că este o decizie incorectă a Autorităţii Electorale Permanente, motiv pentru care luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de la AEP. De altminteri, raportul de control al Autorităţii arată clar că s-au îndeplinit toate condiţiile ca suma să fie rambursată PSD. Prin urmare, ne considerăm îndreptăţiţi să mergem în instanţă şi sperăm să recuperăm această sumă”, afirma Fifor.

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă