Sursă: curteadecoturi.ro

Sursă: curteadecoturi.ro

Agenda Digitală, una dintre priorităţile Curţii de Conturi a României

Curtea de Conturi a României intenţionează să includă în programul său anual acţiuni de audit care să analizeze managementul implementării obiectivelor "Agendei Digitale", informează instituţia printr-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Rl online 0 comentarii

Acest obiectiv a fost stabilit cu ocazia Reuniunii Comitetului de Contact al Preşedinţilor Instituţiilor Supreme de Audit (SAI) din Uniunea Europeană, desfăşurată la Varşovia (Polonia), în perioada 27-28 iunie 2019.

Tema principală a evenimentului a fost "O Europă digitală: Provocări şi Oportunităţi pentru SAI-urile din UE". Cu această ocazie, au fost prezentate elementele centrale ale strategiei digitale a UE, provocările legate de auditarea proceselor de digitalizare în cadrul Uniunii şi domeniile pe care ar trebui să se concentreze activitatea de audit. De asemenea, s-au dezbătut pregătirea Instituţiilor Supreme de Audit pentru aceste acţiuni şi modalităţile de consolidare a cooperării între SAI-uri pe problematica europeană.

"Implementarea obiectivelor Agendei Digitale pentru Europa în statele membre este esenţială pentru creşterea nivelului de digitalizare al instituţiilor publice. Aceasta va duce la crearea unui nou model de cooperare, mai transparent şi mai eficient, între societatea civilă, cetăţeni şi autorităţile statului", a declarat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României, în cadrul reuniunii de la Varşovia.

Instituţiile Supreme de Audit din UE vor coopera pe această temă în cadrul Comitetului de Contact al SAI-urilor. La Varşovia, preşedinţii acestor instituţii au fost primiţi de Andrzej Duda, preşedintele Republicii Polone. Oficialul a subliniat rolul esenţial pe care Instituţiile Supreme de Audit îl au în funcţionarea corectă şi eficientă a statelor democratice.

Comentarii

loading...