14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Agent Green cere demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna

Organizaţia a iniţiat o petiţie pe care a distribuit-o, joi seară, cu mesajul: „Semnează şi trimite-l pe ministrul Tanczos Barna să plimbe ursul”.

„Premierul României trebuie să îşi aleagă pentru mediu un ministru specialist în ştiinţele naturi, care iubeşte deopotrivă natura, oamenii şi animalele sălbatice. În cele 6 luni care au trecut de când România îl are ca ministru al mediului pe Tanczos Barna nu s-a schimbat nimic în bine. Ba din contră. Acest ministru a coalizat cu vânătorii de trofee, cu mafia lemnului şi blochează iniţiative legislative benefice naturii, precum şi finanţări cheie pentru rezolvarea unor probleme de mediu”, se arată în petiţie.

Potrivit organizaţiei, „singurele victorii pentru natură sunt cele în instanţele de judecată”.

„Mentalitatea la minister nu s-a schimbat deloc. Natura nu este văzută ca suport al vieţii, ci ca pe o piedică care trebuie rezolvată”, mai arată organizaţia.

Organizaţia de protecţia mediului Agent Green a transmis, miercuri seară, că OUG referitoare la intervenţia de urgenţă în cazul urşilor va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovaţi. Organizaţia a lansat o petiţie şi anunţă că va lupta pe toate căile legale pentru a opri actul normativ.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, care va permite împușcarea acestora în anumite condiții.

Mai mult: Guvernul a aprobat OUG pentru uciderea urșilor. Opoziția și ONG-urile se opun

Ultima oră
Pe aceeași temă