14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAgentul CIA care a inspirat filmul ''Argo'' a murit la 78 de...

Agentul CIA care a inspirat filmul ”Argo” a murit la 78 de ani

“Condoleanţele mele profunde pentru familia lui Tony Mendez”, a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo.

“Era un ofiţer al serviciilor de informaţii extrem de talentat. Scoaterea (ostaticilor) americani din Republica Islamică Iran în 1980 a fost doar una dintre numeroasele sale realizări”, a spus Pompeo înainte de a-l numi pe Mendez un “erou american”.

După ce s-a retras din CIA în 1990, Mendez a scris trei cărţi de memorii în legătură cu experienţele sale în cadrul agenţiei, inclusiv detalii despre planul său încununat de succes de a scoate şase diplomaţi americani din Ambasada SUA din Teheran în timpul crizei luării de ostatici care a durat 444 de zile, prezentându-i ca fiind o echipă de filmare canadiană.

Ben Affleck, care a regizat şi jucat rolul lui Mendez în filmul “Argo”, l-a numit pe fostul agent CIA “un adevărat erou american”.

“El nu a căutat niciodată lumina reflectoarelor pentru acţiunile sale, el a vrut doar să-şi servească ţara”, a scris Affleck pe Twitter.

Mendez a murit duminică de boala Parkinson, se arată într-un comunicat al familiei lui Tony Mendez, publicat de agentul lui literar Christy Fletcher.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă