10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAlarmă falsă la protestul din Piața Victoriei

Alarmă falsă la protestul din Piața Victoriei

“Referitor la acel apel la 112, formulat de o persoană care sesiza prezenţa în zona acelui autovehicul a unui obiect care i s-a părut a fi suspect, s-au efectuat verificări, nu s-a confirmat această ipoteză, (…) vorbim despre nişte lumânări din acelea care sunt în suport de plastic. Acelea erau obiectele pe care le-a văzut. Nu s-a impus vreo sancţiune”, a precizat Diana Sarca.

În context, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a făcut un apel către participanţii la protest să colaboreze cu forţele de ordine.

“Nu vrem să găsim situaţii, aşa cum a fost una mai devreme, atunci când colegi ai mei, poliţişti, au vrut să verifice anumite aspecte semnalate în zonă, iar din partea unor grupuri de persoane au întâmpinat rezistenţă, cel puţin verbală”, a spus Enache.

O echipă de poliţişti care intenţiona să verifice un autovehicul parcat în centrul Pieţei Victoriei, după un apel la 112 ce semnala că maşina ar conţine obiecte suspecte, a fost extrasă de jandarmi din mulţime, după ce participanţii la protest au început să huiduie.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, poliţiştii aveau obligaţia să verifice aspectele sesizate prin apelul la numărul unic de urgenţă 112. În acest scop a fost trimisă o echipă cu un câine, care a încercat să treacă prin mulţimea strânsă în piaţă, pentru a ajunge la autovehiculul indicat.

Conform aceloraşi surse, în momentul în care unii dintre cei aflaţi în piaţă au reacţionat negativ la prezenţa poliţiştilor, jandarmii au intervenit şi i-au extras din mulţime, fără a se înregistra incidente.

Câteva mii de oameni s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut, care a avut loc la aceeaşi dată. 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă