10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAlba Iulia, Blaj şi Sebeş se pregătesc să iasă din carantină

Alba Iulia, Blaj şi Sebeş se pregătesc să iasă din carantină

Carantina fusese instituită în 17 noiembrie, pentru 14 zile și este valabilă și pentru ziua de luni.

“(…) la nivelul judeţului Alba ne-am confruntat cu situaţia neplăcută, în care am fost obligaţi, ca urmare a analizelor de risc, să propunem intrarea în carantină a mai multor localităţi. Acest lucru se datorează şi gradului ridicat de răspândire a virusului Sars-Cov-2, dar şi faptului că în judeţul Alba avem unul dintre cele mai ridicate nivele de testări din ţară. (…). La 14 zile după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis intrarea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localităţi, în baza datelor obţinute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătăţire a contextului epidemiologic şi un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (…). Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localităţi”, a scris Alexandru Sinea, pe Facebook.

Directorul executiv al DSP Alba a adăugat că “situaţia este în continuare una gravă”, care obligă la păstrarea “anumitor măsuri” pentru limitarea efectelor pe care SARS-CoV-2 le provoacă.

“Propunerea specialiştilor din cadrul DSP Alba, care va fi înaintată către CJSU, este păstrarea şi impunerea cu stricteţe a măsurilor de precauţie avute înainte de perioada de carantină”, a menţionat Sinea.

Acesta a făcut un apel către toţi cetăţenii judeţului Alba să respecte cu stricteţe măsurile de distanţare socială, să evite aglomeraţiile, să respecte măsurile de igienă şi să poarte masca de protecţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă