27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAlegeri. Aplicaţia euandi2019, 1,28 de milioane de utilizatori

Alegeri. Aplicaţia euandi2019, 1,28 de milioane de utilizatori

Pentru a treia oară consecutiv după alegerile europene din 2009 şi 2014, aplicaţia de la nivel european i-a ajutat pe cetăţeni să afle ce partid li se potriveşte cel mai bine preferinţelor atât în ţara lor, cât şi în Europa.

În plus, acest instrument furnizează date comparabile şi de încredere privind partidele politice din Europa care arată evoluţiile politice în toate ţările membre UE începând din 2009.

Evaluarea poziţiilor partidelor politice a fost multă vreme o provocare pentru experţii în ştiinţe politice, iar alegerile europene presupun dificultăţi suplimentare, din cauza numărului mare de partide care îşi fac campanie în acelaşi timp.

Echipa care a elaborat euandi2019, formată din 133 de experţi şi politologi, a reuşit să acopere 272 de partide politice din punctul de vedere al poziţiilor faţă de 22 de probleme de politici contemporane şi economice.

Datele adunate în trei rânduri de alegeri le vor furniza acum experţilor şi politologilor imagini comparabile ale poziţiilor partidelor în întreaga Europă, dar şi, în timp, tipare de evoluţie ale poziţiilor partidelor în deceniul 2009-2019.

Oamenii de ştiinţă din spatele proiectului de zece ani vor da startul unei cercetări importante de nivel calitativ înalt în domeniul partidelor politice europene, se mai menţionează în comunicat.

Trendul pozitiv în numărul de utilizatori ai aplicaţiei poate fi interpretat ca o consecinţă a participării mai mari în aceste alegeri, în comparaţie cu scrutinele trecute, ceea ce este un semn încurajator privind participarea democratică în UE, mai notează textul IUE

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă