11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAlegeri parlamentare 2020. Mesaj important pentru românii aflați în străinătate

Alegeri parlamentare 2020. Mesaj important pentru românii aflați în străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că pe 11 septembrie se va constitui Biroul Electoral Central iar până pe 21 septembrie alegătorii cu domiciliul în țară și cu reședința în străinătate, precum și cei cu domiciliul în străinătate, se pot înregistra cu opțiunea pentru votul la secția de votare ori pentru votul prin corespondență.

În următoarele patru zile, 21 – 24 septembrie, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor comunica Autorității Electorale Permanente localitățile din străinătate în care trebuie să înființeze secții de votare, precum și numărul acestora.

Listele pentru votul prin corespondență vor fi întocmite până cel târziu la data de 27 septembrie, iar o zi mai târziu, Autoritatea Electorală Permanentă pune la dispoziția Companiei Naţionale „Poşta Română” — S.A listele electorale pentru votul prin corespondenţă.

Data limită pentru depunerea listelor de candidați și a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării este 7 octombrie, iar pe 18 octombrie va fi constatată rămânerea definitivă a candidaturilor pentru circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

Pentru cetățenii din afara României, pe 30 octombrie vor fi imprimate buletinele de vot prin corespondență, iar până pe 3 decembrie, ora 24.00, vor fi depuse sau livrate plicurile exterioare conţinând documentele de vot prin corespondenţă la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă.

Cele mai citite
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă