Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alexandru Rafila: Suntem într-o transmisie comunitară intensă

Alexandru Rafila: Suntem într-o transmisie comunitară intensă

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spune că este posibil ca zilele următoare să se înregistreze peste 2.000 cazuri noi într-un interval de 24 ore.

Petronel Tudor 0 comentarii

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la înmulțirea numărului de noi cazuri de infectări cu Covid-19, evoluție ce poate sufoca sistemul sanitar în ceea ce privește paturile disponibile la Terapie Intensivă.

„Sunt îngrijorat de cifrele pe care le-am văzut la raportarea testelor efectuate duminică, când pe de o parte am avut un record pentru o zi de duminică, peste 1.200 de cazuri pozitive şi am avut 20% dintre probele testate pozitive ceea ce mă face să cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă şi nu este exclus ca în această săptămână să înregistăm acea cifră la care toată lumea face referire, 2.000 de cazuri, pentru că în mod evident am avut o creştere în cele două săptămâni care au trecut cu peste 1.700 de cazuri în câteva zile şi este de aşteptat ca pe măsură ce nivelul probelor, procentul probelor pozitive creşte să avem şi în această săptămână o evoluţie în acelaşi sens.”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24, citat de News.ro.

Creșterea numărului de infectări va pune în dificultate capacitatea unităților medicale suport-Covid-19 de a-i trata pe pacienții în stare gravă și care au nevoie de ventilare mecanică.

„Au fost transferate cu ambulanţe, chiar cu avionul persoane care au nevoie de asistenţă de Terapie Intensivă în alte oraşe care aveau locuri disponibile, dar lucrul acesta o să devină tot mai dificil pe măsură ce capacitatea se apropie de un nivel maxim. Avem ocupat cam 55% din capacitate, e în jur de 1.000 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID, dacă acest procent va continua să crească într-un ritm accelerat atunci pot apărea probleme foarte serioase.”, explică situația reprezentantul României la OMS.

Comentarii

loading...