Alocațiile de stat, majorate de la 1 septembrie, vor ajunge fără întârziere la beneficiari

Alocațiile de stat, majorate de la 1 septembrie, vor ajunge fără întârziere la beneficiari

Ministerul Muncii dă asigurări că documentele de plată sunt pregătite pentru ca toate pensiile și alocațiile de stat majorate să intre în buzunarele beneficiarilor fără nicio zi de întârziere.

Petronel Tudor 0 comentarii

Primele alocații de stat majorate de la 1 septembrie cu 20%, potrivit calendarului întocmit de Guvern de creștere etapizată până la 1 iulie 2022, vor ajunge la beneficiarii care primesc alocațiile în conturi la care sunt atașate carduri bancare. Distribuirea acestora începe pe 8 septembrie, după ce autoritățile locale își vor fi transmis bazele de date actualizate lunar cu numele beneficiarilor alocațiilor de stat.

„Alocaţiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocaţii, plăţile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autorităţile locale au de transmis o serie de informaţii.”, a dat asigurări Violeta Alexandru, ministrul Muncii, într-o postare pe Facebook, încercând să stingă zvonurile care au circulat zilele acestea că va întârzia plata alocațiilor majorate.

Începând cu 1 septembrie, copiii vor beneficia de alocații de stat majorate: cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 lei, iar cei de până la 2 ani ori copiii cu dizabilități vor încasa lunar 369 lei. Următoarea majorare de 20% ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021, potrivit calendarului Guvernului.

Comentarii

loading...