15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAlte trei decese cauzate de gripă au fost confirmate

Alte trei decese cauzate de gripă au fost confirmate

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 43 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A,subtip H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi cu antecedente vaccinale necunoscute, a murit sâmbătă.

De asemenea, o femeie de 76 de ani din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit vineri, iar o altă femeie, în vârstă de 51 de ani, din judeţul Gorj, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit sâmbătă.

Astfel, numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 23.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

“Suntem în pragul unei epidemiil de gripă, nu vem incă o epidemie de gripă”, a declarat ministrul la Digi 24, după ce încă o pesoană a murit din cauza gripei, numărul victimelor ajungând la 20.
 
Ministrul a explicat că, în afară de vaccinare, avem de respectat măsuri igienico-sanitare, că trebuie evitate aglomeraţiile, părinţii să ţină acasă copiii bolnavi, vizitele în spitale să fie restricţionate, iar în şcoli să fie făcut un triaj epidemiologic.
 
Sorina Pintea a afirmat că există zone în care virusul circulă mai intens, acestea fiind Bucureşti, Constanţa şi zona de vest a ţării.
Înrebată dacă, în cazul în care este declarată epidemie de gripă şcolile vor fi închise, Pintea declarat: “Putem vorbi şi despre asta, dar doar în zonele în care circulaţia este mai intensă. Până atunci, putem să fim mai precauţi”.
 
În ceea ce priveşte dozele de vaccin antigripal, ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să transmită date privind un necesar suplimentar de vaccin. 

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă