13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAmenzi de 225.000 de lei în 24 de unităţi alimentare de pe...

Amenzi de 225.000 de lei în 24 de unităţi alimentare de pe litoral, săptămâna trecută

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), remis luni, de Agerpres, medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, în perioada 19 – 25 august, 215 unităţi amplasate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele au vizat 146 unităţi de alimentaţie publică, şapte pizzerii, o cantină, 11 laboratoare cofetărie patiserie, două patiserii, 45 de magazine alimentare, un supermarket şi o tonetă de îngheţată.

“În urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră”, arată comunicatul ANSVSA.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 24 de unităţi, respectiv nouă restaurante, patru unităţi tip fast-food, trei unităţi tip bufet, două magazine alimentare, un bar, două pizzerii, două snack baruri şi un laborator cofetărie patiserie, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 225.000 de lei.

În perioadă menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 151 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Totodată, au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o unitate tip bufet şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast-food.

ANSVSA precizează că numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor este 0786 577 007, acesta funcţionând în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA – 0800.826.787 – apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă