Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenzi de 225.000 de lei în 24 de unităţi alimentare de pe litoral, săptămâna trecută

Amenzi de 225.000 de lei în 24 de unităţi alimentare de pe litoral, săptămâna trecută

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat săptămâna trecută amenzi, în valoare de 225.000 de lei, unui număr de 24 unităţi alimentare amplasate în staţiunile de pe litoral, din cauza nerespectării normelor de igienă în spaţiile de producţie şi comercializare.

Rl online 0 comentarii

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), remis luni, de Agerpres, medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, în perioada 19 - 25 august, 215 unităţi amplasate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele au vizat 146 unităţi de alimentaţie publică, şapte pizzerii, o cantină, 11 laboratoare cofetărie patiserie, două patiserii, 45 de magazine alimentare, un supermarket şi o tonetă de îngheţată.

"În urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră", arată comunicatul ANSVSA.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 24 de unităţi, respectiv nouă restaurante, patru unităţi tip fast-food, trei unităţi tip bufet, două magazine alimentare, un bar, două pizzerii, două snack baruri şi un laborator cofetărie patiserie, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 225.000 de lei.

În perioadă menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 151 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Totodată, au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o unitate tip bufet şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast-food.

ANSVSA precizează că numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor este 0786 577 007, acesta funcţionând în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA - 0800.826.787 - apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

Comentarii

loading...