Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenzi uriaşe pentru fumatul în spaţii publice închise

Amenzi uriaşe pentru fumatul în spaţii publice închise

Pompierii din Bucureşti au efectuat, în noiembrie şi decembrie, un control la peste 500 de agenţi economici, în urma căruia au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 111.500 de lei, pentru fumat în spaţii publice.

Rl online 0 comentarii

„În intervalul 09.11-17.12.2018 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov (ISUBIF) au desfăşurat 506 controale inopinate pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 349/2002 (modificată cu Legea 15/2016), pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, la unităţile de alimentaţie publică de pe raza municipiului Bucureşti, în urma cărora s-au constatat încălcări ale normelor în 21 de cazuri, în acest sens fiind aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale (21 aplicate operatorilor economici şi 13 persoanelor fizice), în cuantum de 111.500 lei”, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii menţionate se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice se sancţionează cu 5.000 lei la prima abatere, putând ajunge la măsura complementară de închidere a unităţii, în cazul unor abateri repetate. „Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”, mai spun reprezentanţii ISUBIF.

Activitatea de control a fost organizată de ISU B-IF, atât pe timp de zi cât și de noapte, cu sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Poliția Locală a Municipiului București. Sesizările privind faptele prevăzute de Legea nr. 15/2016 se fac către Poliția Locală sau către structurile MAI. 

 

Comentarii

loading...