13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAnca Jurma este procuror-șef interimar la DNA. Lazăr: „Lupta anticorupție va continua...

Anca Jurma este procuror-șef interimar la DNA. Lazăr: „Lupta anticorupție va continua cu fermitate”

Astăzi a avut loc ceremonia de primire a mandatului de procuror-șef DNA interimar de către Anca Jurma, care o înlocuiește în această funcție pe Laura Codruța Kovesi, revocată luni de Klaus Iohannis.

„Doamna procuror Anca Jurma a fost delegată în funcţia de procuror-şef al DNA pe o perioadă de şase luni. (…) Aş dori să reamintesc câteva din priorităţile Ministerului Public şi ale DNA. Prima din ele – lupta anticorupţie va continua cu fermitate. A doua prioritate – aplicarea legislaţiei anticorupţie se va efectua în continuare în conformitate cu normele şi standardele internaţionale de eficacitate. (…) DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane de expertiză profesională care au făcut din această Direcţie una din instituţiile cunoscute pe plan european ca fiind furnizoare de expertiză în domeniu”, a afirmat Lazăr, la ceremonia de preluare a mandatului de către Anca Jurma, citat de Agerpres.

El a susţinut că Anca Jurma este “persoana potrivită”, care indică faptul că DNA “are resurse pe profilul necesar în momentul oportun”.

Potrivit şefului Ministerului Public, Jurma este un procuror cu experienţă mare şi cu o foarte bună pregătire profesională.

 

Declarațiile noului procuror-șef DNA

“DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât şi o autoritate naţională anticorupţie (…) Direcţia are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt (…) DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupţiei”, a spus Anca Jurma la preluarea mandatului.

Ea a precizat că se va strădui să asigure “un interimat echilibrat” şi i-a mulţumit fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, informează Agerpres.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă