15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Andronescu, despre afirmaţia lui Liviu Pop: Cred că este o afirmaţie uşor gratuită

Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, pentru News.ro, că Ministerul Educaţiei este cel care trebuie să decidă în problema manualelor. 
 
„Cred că e o afirmaţie uşor gratuită. Nu mi s-a întâmplat niciodată. Eu am fost de patru ori la Ministerul Educaţiei şi cred că cel care trebuie să decidă în problema manualelor este Ministerul Educaţiei. Are o metodologie pe baza căreia se lansează licitaţiile de manuale, iar editurile trebuie să răspundă. Mi se pare gratuit spus lucrul aceasta. Eu nu m-am lovit de un asemenea fenomen”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru News.ro.
 
Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, a declarat, la Digi24, că Ministerul Educaţiei e condus de baronii manualelor, din 2011.
 
În 2017, atunci când a deţinut portofoliul Educaţiei, Liviu Pop a decis ca toate cărţile să fie tipărite de editura Didactică. Susţinea, atunci, că aşa ar opri mafia manualelor. Volumele rezultate în urma acestei decizii au fost pline de greşeli şi au fost retipărite.
 
”Ştiu doar de baronii manualelor din Ministerul Educaţiei. Dacă vreţi, facem emisiuni în direct despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi de care şi DNA ştie, şi preşedintele statului ştie”, a declarat Pop la Digi 24.
 
”Ministerul Educaţiei nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte şase luni, cinci luni”, a continuat el.
 
Întrebat dacă guvernările stau şi se uită la mafie, fostul ministru a răspuns: ”În zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate. Ştie şi preşedintele”.
 
Fostul ministru al Educaţiei a susţinut că toţi premierii ăi totşi miniştrii Educaţiei ştiu această situaţie.
 
”Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare. E o luptă continuă”, a afirmat Liviu Pop.
 
El a admis că unii premieri stau şi asistă neputincioşi la o mafie dintr-un minister, oricare ar fi el.
 
Solicitat să precizeze dacă şi Viorica Dăncilă este un astfel de premier, Pop a evitat un răspuns: ”Nu fac eu clasamente acum, mai ales în timpul campaniei electorale”.

Ultima oră
Pe aceeași temă