23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAndronescu, despre olimpicul decedat: Este un moment greu, care ne afectează

Andronescu, despre olimpicul decedat: Este un moment greu, care ne afectează

Prezentă la premierea elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate în concurs, ministrul Educaţiei şi-a stăpânit cu greu emoţia atunci când a fost rugată să comenteze incidentul petrecut cu elevul din Galaţi.

“E un moment greu, fără îndoială, care ne afectează. Nu are cum să nu ne afecteze, dar cum spuneam şi aici (la premierea elevilor olimpici – n.r.), viaţa merge mai departe. Trebuie să ne bucurăm că cei din sală sunt nişte copii minunaţi şi sigur trebuie să fim alături de ei, să-i susţinem”, a spus, cu lacrimi în ochi, ministrul Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă se va face o anchetă internă în acest caz, ministrul Educaţiei Naţionale a răspuns că lucrurile vor decurge aşa cum prevăd normele în asemenea situaţii.

“Nu cred că acum este momentul să vorbim despre asta. Sigur, lucrurile vor curge normal, ca în orice asemenea eveniment, dacă normal se numeşte un asemenea eveniment”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Elevii care au participat la Olimpiada Naţională de Matematică, clasele V-VI, au fost premiaţi joi la Deva, festivitatea fiind precedată de un moment de reculegere în memoria elevului din Galaţi care a decedat în Spitalul Judeţean din Timişoara.

Copilul a căzut, miercuri seara, de la etajul patru, pe o scară interioară a unui hotel din municipiul Hunedoara. Minorul a fost transportat la spitalul municipal din Hunedoara şi de aici la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu traumatism cranian grav şi în stare de comă.

El urma să fie premiat cu medalie de bronz din partea Societăţii Române de Ştiinţe Matematice.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă