Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Andronescu, după ce a fost majorat bugetul Ministerului Educaţiei: Şcolile trebuie să aibă cantină

Andronescu, după ce a fost majorat bugetul Ministerului Educaţiei: Şcolile trebuie să aibă cantină

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat marţi, după ce comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale, în creştere cu 46,73% faţă de 2018, că banii vor fi folosiţi pentru extinderea programului masă caldă.

Rl online 0 comentarii

„Există un amendament, care a şi trecut, potrivit căruia, 140 de milioane de lei se iau de la Autoritatea Electorală Permanentă şi această sumă trece la capitolul cheltuieli de capital, din care noi urmează să facem investiţii. De asemenea, au mai trecut 100 de milioane prin redistribuire la cheltuielile pentru susţinerea universităţilor. Să putem să facem masa caldă, trebuie să pregătim şcolile. Şcolile trebuie să aibă cantină, în care noi să dăm masa caldă copiilor. Extinderea mesei calde se loveşte de acest impediment. Noi, în acest moment, avem OUG, funcţionează acum şi avem 50 de şcoli care servesc masa caldă, sunt alese în aşa fel încât sunt şcoli cu elevi cu probleme sociale. Programul acesta este de 3 ani. Ca să-l putem extinde, va trebui să ne gânduim cum să facem investiţii în şcoli să avem cantine”, a declarat Ecaterina Andronescu după ce Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale.

Andronescu a spus, după ce Opoziţia a acuzat în timpul dezbaterii în Comisie că Liviu Dragnea a plagiat un amendament al PNL, că„atunci când facem ceva pentru sistemul de învăţământ, nu trebuie să câştigăm politic, trebuie să câştige sistemul”.

„Eu cred că atunci când facem ceva pentru sistemul de învăţământ, nu trebuie să câştigăm politic, trebuie să câştige sistemul. Aici nu am văzut asta. Pentru toaletele şcolilor care au grupuri sanitare în curte sunt 65 de milioane şi îi avem într-un capitol separat”, a spus ministrul Educaţiei.

Raluca Turcan l-a acuzat pe Liviu Dragnea, în timpul dezbaterilor, că i-a plagiat un amendament.

”Ştiam că pentru PSD furtul este o condiţie a succesului în toate: în politică, în business, în administraţie. Iată că de astăzi furtul este treapta către succes şi în legislaţie! Reuşita este însă doar procedurală: propunerea lui Dragnea (copiată după a noastră, mai puţin bugetul alocat) a fost adoptată, pe când cea a PNL, nu. Victima colaterală: 80% dintre copiii de şcoală care ar fi primit o masă diversificata dacă ar fi fost adoptat bugetul propus de PNL. 80% dintre copii - păgubiţi de politica furtului şi a minciunii care defineşte acest partid de guvernare în absolut tot ceea ce face. Domnule Liviu Dragnea şi PSD, nu ne supărăm că ne-aţi furat iniţiativa. Ne supărăm însă foarte tare pentru că alegeţi să o aplicaţi limitat, după nişte criterii doar de dumneavoastră ştiute”, a acuzat Turcan.

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale, în valoare de 30.829.261.000 lei, în creştere cu 46,73% faţă de 2018. În timpul dezbaterilor deputatul Raluca Turcan l-a acuzat pe Liviu Dragnea că i-a plagiat un amendament.

Parlamentarii au dat raport favorabil pe bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, 20 de voturi fiind favorabile, 14 împotrivă şi patru abţineri.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, în cadrul dezbaterilor pe raport, că în buget sunt cuprinse construirea de grupuri sanitare pentru cele 1 489 de şcoli.

Bugetul alocat Ministerului Educaţiei Naţionale este de 30.829.261.000 lei, în creştere cu 46,73% faţă de 2018.

Pentru cheltuielile de personal prevăzute în bugetul acordat Ministerului Educaţiei Naţionale se alocă suma de 20.610.354.000 lei, în timp ce pentru bunuri şi servicii - 75.155.000 lei.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului.

Şedinţa comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Comentarii

loading...