7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAngajații Spitalului din Reșița au fost sancționazi pentru că au târât un...

Angajații Spitalului din Reșița au fost sancționazi pentru că au târât un bărbat pe hol

Potrivit managerului Spitalului de Urgenţă Reşiţa, doi infirmieri şi un brancardier au fost cercetaţi disciplinar după ce au apărut imagini în care angajaţii spitalului erau filmați când târau pe hol un bărbat şi îl ameninţau cu mătura.

Decizia comisiei de disciplină a fost ca infirmierii să fie sancţionaţi cu reducerea salariului cu 10%, timp de o lună.

Waldemar Murgu, managerul Spitalului de Urgenţă Reşiţa, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sancţiunile date celor doi angajaţi reprezintă şi un mesaj pentru restul personalului care nu respectă procedurile.

„După ce Comisia de disciplină s-a întrunit, mi-a înaintat un raport şi a propus sancţionarea a două dintre cele trei persoane, pentru că, după cum se vede pe filmare, una dintre persoane nu are absolut niciun fel de tangenţă cu acel domn care aştepa la UPU. Acei doi angajaţi au fost sancţionaţi cu câte 10 la sută din salariu pe o lună.(…) Am sancţionat aceşti doi angajaţi pentru că nu au respectat procedura. Trebuia anunţată asistența socială de la primărie, trebuia anunţată Poliţia Locală şi urmate procedurile de transport a acestor persoane la Centrul de zi de la Caransebeş“, a declarat Waldemar Murgu.

Managerul spitalului susţine că periodic persoane fără adăpost vin la UPU, unde devin agresive atât cu pacienţii, cât şi cu personalul medical.

„Fac mizerie, agresează persoanele care sunt acolo. Nu e normal, dar paradoxal, acei infirmieri, asistenţi de la UPU i-au ajutat mereu. Le-au dat mâncare, haine şi de aceea s-a ajuns la această situaţie, ca această locaţie să fie un fel de adăpost. Când vrei să-i igienizezi devin foarte agresivi. Încep să injure, devin violenţi şi atunci, poate cumva, îţi e milă să chemi poliţia să-i amendeze”, a mai adăugat Murgu.

Acesta a spus că, de multe ori, sunt agresate şi cadrele medicale din Urgenţă.

„Personalul medical de multe ori este jignit, agresat, insultat şi de multe ori suportă nişte lucruri incredibile. De aceea mă gândesc să găsim o soluţie, să mai angajăm suplimentar nişte oameni de pază. Adică, să fie câte doi oameni pe schimb. Nu se poate, de exemplu, la UPU, să vină câte 20 de aparţinători să stea pe capul medicului care nu poate să-şi desfăşoare activitatea în aceste condiţii, să fie insultat, jignit. Ne vom adresa şi noi instanţei faţă de toate aceste cazuri”, a mai spus Waldemar Murgu.

Incidentul s-a petrecut în data de 17 ianuarie şi a fost filmat de o persoană care se afla pe holul spitalului. În imaginile care au ajuns în spaţiul public se vede cum un bărbat care stă pe o bancă este ameninţat cu mătura de un angajat al spitalului, care îi cere să plece. Câteva momente mai târziu, alţi doi angajaţi ai spitalului vin şi îl târăsc pe bărbat pe jos, pe hol, spre ieșire.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă