13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiANPC a sancţionat Bancpost cu 150.000 de lei şi acuză banca de...

ANPC a sancţionat Bancpost cu 150.000 de lei şi acuză banca de practici comerciale incorecte

Autoritatea susţine că interesele consumatorilor au fost afectate, iar firma olandeză EFG New Europe Funding II B.V., către care Bancpost a cesionat un portofoliu de credite, nu ar fi fost autorizată.

Astfel, ANPC a aplicat măsura de restituire a sumelor de bani percepute pentru întreg portofoliul de credite cesionat de către Bancpost, reprezentând dobânzi, dobânzi penalizatoare, penalităţi calculate si reţinute în perioada 11 iulie 2008 – 27 martie 2018, când cesionar a fost EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.).

”În urma acţiunii de control au fost verificate aspecte privind cesiunea de creanţe de la Bancpost S.A. la EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.) fiind o persoană juridică neautorizată”, se arată în comunicat.

ANPC consideră că, faţă de debitorii cedaţi, nu au fost îndeplinite formalităţile prevăzute de lege, Bancpost are ”calitate procesuală pasivă şi nu se justifică calitatea de creditor a cesionarului faţă de debitorii cedaţi”.

”Întrucât cesionarul creditului nu a avut calitatea de bancă, instituţie de credit autorizată, dobânda calculată şi reţinută trebuia să fie zero pe întreaga perioadă a cesionarii 11.07.2008-27.03.2018”, se arată în comunicat.

ANPC a anunţat că a informat şi următoarele instituţii: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor şi Banca Naţională a României.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă