Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANSVSA a dat amenzi de 36.000 de lei pe litoral, într-o săptămână

ANSVSA a dat amenzi de 36.000 de lei pe litoral, într-o săptămână

ANSVSA a controlat în perioada 9-15 iulie peste 200 de unităţi de pe litoralul românesc, constatând nereguli în manipularea şi depozitarea alimentelor şi nerespectări a condiţiilor de igienă, motiv pentru care inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 36.000 de lei.

Iulian Budușan 0 comentarii

„Au fost constatate nereguli cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, dar şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, precizează Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 6 restaurante, 3 unităţi tip fast-food, 1 unitate tip bufet, 1 magazin alimentar, 1 laborator cofetărie/patiserie, 5 baruri, 1 depozit alimentar, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 36.000 de lei şi a fost elaborată o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru 1 depozit alimentar.

Autoritatea Sanitar Veterinară menţionează că inspectorii ce activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat 204 de unităţi în Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

 

Comentarii

loading...