10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAntonio Tajani, declaraţie de susţinere în Parlamentul European pentru Kovesi

Antonio Tajani, declaraţie de susţinere în Parlamentul European pentru Kovesi

Acestea, după ce vineri s-a declarat este îngrijorat de punerea sub control judiciar a acesteia.

”S-a menţionat subiectul Kovesi. Linia este clară, în sensul în care PE îşi susţine candidatul. În numele Parlamentului European, în numele Conferinţei Preşedinţilor, preşedintele (Antonio – n.r.) Tajani va face o declaraţie. Este de aşteptat ca preşedintele Tajani să facă această declaraţie miercuri, la începutul sesiunii plenare (ora 15.00, ora României – n.r.)”, au precizat, pentru Mediafax, surse din Parlamentul European, după Conferinţa Preşedinţilor.

De asemenea, tot miercuri, preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi alţi reprezentanţi ai CE se vor reuni la Bruxelles în şedinţa Colegiului Comisarilor pentru a discuta despre situaţia statului de drept în România.

„Juncker şi Comisia Europeană trebuie să acţioneze pentru garantarea principiilor statului de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine despre statul de drept în România. #EuranetPlusSummit2019”, a scris Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, marţi, pe Twitter.

Colegiul Comisarilor este echivalentul şedintelor de Guvern.

Pe 27 martie a avut loc a doua rundă negocieri între Parlamentul European şi Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-şef european, funcţie pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, care însă nu s-a finalizat cu o concluzie. Mai urmează două runde de negocieri între echipa PE şi Consiliu, pe 4 şi 10 aprilie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca, miercuri, contestaţia Laurei Codruţa Kovesi împotriva controlului judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Kovesi a contestat măsura la instanţa supremă.

 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă