16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Anumite terase sunt avertizate că urmează acțiuni de control

Ludovic Orban a cerut primarilor din țară să aplice măsura suspendării autorizației de funcționare acelor terase unde nu se respectă măsurile de distanțare socială și unde la mese stau mai multe persoane decât limita maximă impusă de autorități.

”Luăm în calcul intensificarea cotroalelor peste tot unde avem informaţii privitoare la încălcarea regulilor inclusiv în ceea ce priveşte terasele. Să ne asigurăm că patronii, managerii sunt implicaţi în respectarea regulilor. Nu putem modifica cuantumul amenzilor, în urma deciziilor Curţii Constituţionale, decât prin lege adoptată în Parlament. Toate amenzile le dăm în baza Legii 55 şi nu putem da amenzi mai mari decât cuantumul maxim stabilit prin această lege. Avem la dispoziţie şi alte pârghii, cum ar fi suspendarea autorizaţiei de funcţionare. Aici am avea nevoie de un sprijin mult mai serios din partea primarilor pentru multe tipuri activităţi autorizaţia de funcţionare este emisă de primării şi primăriile au puterea de a suspenda autorizaţiile de funcţionare şi în acest sens cer concursul tuturor primarilor.”, a declarat prim-ministrul.

Ludovic Orban reclamă și că o parte dintre proprietarii de terase ce urmează să fie controlați sunt atenționați din vreme chiar de oameni din echipele de control dar nu a dat exemple concrete în acest sens.

”Le-am solicitat tuturor instituţiilor cu atribuţii de control să efectueze controale brusc pentru că până acum controalele efectuate la multe terase unde avem semnale clare, avem sesizări că nu se respectă regulile, acolo când erau controalele toată lumea respecta regulile. E clar că au avut ponturi din echipele de control şi am solicitat prefecţilor să organizeze fără anunţ prealabil şi fără să ştie echipele unde se duc.”, a mai spus Orban.

Ultima oră
Pe aceeași temă