13.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Aproape 5.000 de copii nu pot desfășura lecțiile online

La un prim inventar făcut de șefii învățământului, cu patru zile înaintea începerii anului școlar 2020 – 2021 sunt aproape 5.000 de copii din școlile aflate acum în zona scenariului Galben sau Roșu, localități cu o incidență a numărului de cazuri de Covid-19 de cel puțin o îmbolnăvire în ultimele 14 zile la o populație de 1.000 de locuitori, care nu au posibilitatea de a învăța online.

„Am discutat cu directorii unităţilor de învăţământ, nu pentru că nu aş fi avut încredere în ceea ce îmi spuneau inspectorii şcolari generali, dar pentru că am dorit să discut şi cu dumnealor, să văd care este starea de spirit în şcolile respective. La momentul acesta sunt 4.925 de elevi care nu pot participa la lecțiile online.”, a anunțat Monica Anisie, ministrul educației.

Toți aceștia, majoritatea provenind din familii cu venituri modeste, cu mulți copii, de cele mai multe ori cu vârste la care trebuie să meargă la școală, fie nu au acces la internet, fie nu au o tabletă ori un laptop. Sunt situații în care și dacă le-ar primi, tot le-ar fi necesară o perioadă de timp pentru a învăța să le folosească. Numărul acestora ar putea crește la fiecare actualizare săptămânală a ratei de îmbolnăvire făcută de Ministerul Sănătății și care trebuie avută în vedere atunci când se stabilește modalitatea de predare, la școală sau online.

Ultima oră
Pe aceeași temă