11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE: Circa 300 de persoane au protestat în Piața Victoriei

UPDATE: Circa 300 de persoane au protestat în Piața Victoriei

UPDATE: Protestatarii au fluturat steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, precum şi ale mai multor state europene care, au spus ei, susţin lupta anticorupţie din România.

Un reprezentant al “Grupului pentru iniţiativă legislativă şi schimbarea Constituţiei” a citit o proclamaţie cu 21 de revendicări, printre care introducerea unor condiţii drastice pentru accederea în Parlament.

Cei prezenţi au scandat lozinci precum “Justiţie, nu corupţie!”, “Marş afară trădători de ţară”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, “PSD, ciuma roşie”.

După începerea ploii, majoritatea manifestanţilor au părăsit Piaţa Victoriei.

Un grup de protestatari s-a retras pe trotuarul dinspre Muzeul Antipa şi au încercat să întrerupă circulaţia pe breteaua dinspre şoseaua Nicolae Titulescu, prin traversarea repetată a trecerii de pietoni. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Jandarmeriei, precum şi agenţi de circulaţie, care au menţinut fluenţa traficului.

Jandarmii au încercuit cu garduri rondul din centrul Pieţei Victoriei, însă circulaţia nu a fost întreruptă.

Circa 200 de persoane s-au strâns duminică seară în Piaţa Victoriei, scandând sloganuri antiguvernamentale.

Protestatarii au steaguri tricolore, ale Uniunii Europene, precum şi ale mai multor state europene care, spun ei, susţin lupta anticorupţie din România.

Ei scandează lozinci precum “Justiţie, nu corupţie!”, “Marş afară trădători de ţară”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi “PSD, ciuma roşie”.

La protest sunt prezenţi, de asemenea, voluntari care strâng semnături în cadrul campaniei “Fără penali în funcţii publice”.

Jandarmii au încercuit cu garduri rondul din centrul Pieţei Victoriei, însă circulaţia se desfăşoară normal. 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă