16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAproximativ 35.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase...

Aproximativ 35.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

La Iaşi continuă să vină pelerini din toată ţara, zeci de autocare şi microbuze fiind parcate pe străzile din apropierea centrului municipiului.

Potrivit organizatorilor pelerinajului, până sâmbătă după-amiază au trecut pe la racla cu sfintele moaşte, aşezată într-un baldachin în curtea catedralei din Iaşi, aproximativ 35.000 de persoane.

Pe tot parcursul zilei, rândul credincioşilor a măsurat constant peste trei kilometri.

Peste 120 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele două zile de pelerinaj, în zona Catedralei Mitropolitane fiind montate mai multe corturi de prim-ajutor.

În cursul serii este programat pelerinajul Calea Sfinţilor, racla cu sfintele moaşte urmând să fie purtată pe umeri de către preoţi, pe străzile centrale ale Iaşiului.

Tot în cursul serii vor ajunge la Iaşi moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu, Grecia.

Sfânta Liturghie este programată luni şi se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Cele mai citite

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă