20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAproximativ 350.000 de elevi, aşteptaţi la simulare în cadrul Evaluării Naționale

Aproximativ 350.000 de elevi, aşteptaţi la simulare în cadrul Evaluării Naționale

Potrivit MEN, în 11 martie se va susţine proba de Limba şi literatura română, în 12 martie – Matematica, iar în 13 martie – Limba şi literatura maternă. În 22 martie se vor cumunica rezultatele.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în sali este permis pâna la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această data.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învatamânt în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învaţamânt prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisa a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simularile naţionale pot fi trecute în catalog.

”Precizăm ca obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, au transmis reprezentanţii MEN. 

În premieră, la simularea Evaluării Naţionale participă şi elevii clasei a VII-a. În total, erau 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă