12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiArad: Construirea unor grupuri sanitare la liceul din Beliu, finalizată după 12...

Arad: Construirea unor grupuri sanitare la liceul din Beliu, finalizată după 12 ani

La Liceul Tehnologic Beliu învaţă aproape 500 de elevi de şcoală primară, gimnaziu şi liceu, dar de la înfiinţarea şcolii, la mijlocul anilor ’70, aici nu au existat niciodată grupuri sanitare, ci doar “toalete turceşti” amenajate în curte.

După 1990, autorităţile locale au făcut numeroase demersuri pentru a obţine fondurile necesare construirii unui nou corp de clădire, lipit de şcoală, pentru amenajarea grupurilor sanitare, iar în 2006 Guvernul decis să finanţeze proiectul.

“Lucrările au început în 2007, dar au fost blocate după trei ani din cauză că nu au mai fost alocate fonduri. În acel moment, clădirea nouă era în roşu şi mai erau necesari vreo 700.000 de lei pentru a finaliza grupurile sanitare. Abia la sfârşitul anului 2016 am reuşit să obţinem o nouă finanţare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, iar lucrările au fost reluate anul trecut, după ce s-au finalizat licitaţiile. Ne bucurăm că şcoala noastră va avea în sfârşit grupuri sanitare moderne, începând cu noul an şcolar. Lucrările se apropie de finalizare, acum se pun faianţa şi gresia, şi pot garanta că vor fi gata în toamnă”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul comunei Beliu, Coraş Emanuel Horhat.

El a spus că proiectul aflat în derulare este mai amplu şi nu are în vedere doar finalizarea grupurilor sanitare începute în 2007, ci şi reabilitarea şcolii.

“Am inclus refacerea acoperişului şcolii, a instalaţiilor electrice, realizarea sistemului de încălzire centrală, dar şi renovări interioare. Condiţiile de studiu vor fi europene”, a spus primarul.

Proiectul a obţinut o finanţare de 2,7 milioane de lei prin PNDL, dar după licitaţia de atribuire a lucrărilor, contractul semnat cu firma câştigătoare a avut o valoare mai mică, de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă