21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiArad: Distrugeri mari provocate de călători în tramvaie şi autobuze

Arad: Distrugeri mari provocate de călători în tramvaie şi autobuze

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că distrugerile intenţionate provocate de călători sunt tot mai mari, atât în mijloacele de transport, cât şi în staţii.

Conform sursei citate, în medie, trei scaune din tramvaie şi autobuze sunt distruse în fiecare zi, adică aproximativ 100 pe lună, în general prin tăierea tapiţeriei.

“Am fost nevoiţi să ne facem propriul atelier de tapiţerie, pentru a face faţă ritmului în care sunt distruse scaunele. Angajaţii acestei secţii speciale recondiţionează în jur de 100 de scaune pe lună”, a declarat Godja.

În afară de distrugerea scaunelor din tramvaie şi autobuze, o problemă este scrisul cu markerul pe ferestre sau pereţii interiori ai vehiculelor, dar şi spargerea sau zgârierea ferestrelor cu obiecte ascuţite, cum ar fi chei, unii călători lăsând astfel mesaje obscene.

“Doar la vehicule avem pagube provocate intenţionat ce depăşesc 30.000 de euro într-un an. La acestea, se adaugă pagube şi mai mari în staţiile de tramvai, unde sunt distruşi pereţii din sticlă ai refugiilor. Recent, am început să înlocuim aceşti pereţi din sticlă cu un plexiglas, care costă 600 de lei o coală, dar şi aceştia sunt distruşi. Automatele de eliberat bilete sunt supuse unor agresiuni mecanice, adesea sunt blocate fantele cu diverse corpuri metalice, iar costurile cu reparaţiile sunt însemnate, la care se adaugă şi pierderile pentru neeliberarea biletelor pe perioada în care aceste aparate vandalizate nu sunt funcţionale. Am avut caz în care un automat a fost incendiat intenţionat”, a mai declarat directorul CTP Arad.

Angajaţii companiei sunt nevoiţi să schimbe periodic coşurile de gunoi din staţiile de autobuz şi tramvai, pentru că acestea sunt distruse, de regulă, în nopţile de weekend.

“Luni dimineaţa, multe coşuri de gunoi trebuie schimbate. Probabil, în weekend, când tinerii ies noaptea prin localuri, distrug ce găsesc în staţii”, a declarat Claudiu Godja.

Pe lângă distrugeri, pentru care se fac sesizări la Poliţie, CTP Arad se confruntă cu mari cantităţi de gunoi lăsate de călători în tramvaie la primele ore ale dimineţii. Cel puţin o sută de saci mari sunt adunaţi în fiecare zi din mijloacele de transport, de către 25 de oameni angajaţi special pentru a face curăţenie în vehicule. Alte 12 persoane sunt angajate pentru a face curăţenie în staţii.

“La patru dimineaţa, în staţii este curăţenie lună şi bec, iar pe la ora 09,00, acestea sunt pline de ambalaje aruncate, resturi de mâncare sau coji de seminţe. Aceeaşi problemă este şi în vehicule”, a mai declarat Godja.

CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30 %), este cel mai mare transportator din judeţ, având aproximativ 600 de salariaţi şi un parc format din 129 de tramvaie şi 130 de autobuze.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă