22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiArad: Turişti nemulţumiţi de noile toalete de la Plaja Ghioroc

Arad: Turişti nemulţumiţi de noile toalete de la Plaja Ghioroc

Administratorul zonei de agrement spune că nu are cine să le întreţină pentru că nu au fost alocaţi angajaţi cu acest scop. În timp ce oamenii sunt nevoiţi să meargă în tufişuri pentru nevoile fiziologice, primarul comunei susţine că toatelele au fost “sabotate” şi că au fost închise doar două zile, fiind contrazis însă de vizitatori, care spun că de cel puţin o săptămână nu mai au acces la WC-uri.

 Plaja Ghioroc, aflată la 25 de kilometri de Arad şi accesibilă de pe DN 7, este un loc de agrement care s-a dezvoltat în ultimii ani, în prezent fiind supranumită “Litoralul Vestului”. În zonă există mai multe lacuri formate după ce decenii la rând au funcţionat balastiere, cel mai mare având o suprafaţă de peste zece hectare. Plaja amenajată pe acest lac are nisip fin, palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane, o parcare cu sute de locuri şi un camping.

În ultimii doi ani, Consiliul Judeţean Arad şi Primăria Ghioroc au investit aproximativ două milioane de lei în amenajări noi, intenţionând să obţină statut de staţiune de interes naţional pentru zona de agrement. Printre investiţiile realizate se numără o toaletă publică cu 12 WC-uri şi duşuri, inaugurată în luna iunie.

Turiştii au constatat însă, în ultima perioadă, că nu mai au acces la toalete, acestea fiind încuiate.

“Nu mi-a venit să cred că toaletele sunt încuiate! Se întâmplă de cel puţin o săptămână, de când vin aici. Am întrebat pe cineva de la camping şi ne-au spus că nu sunt funcţionale. Cred că degeaba au făcut toate aceste investiţii dacă nu beneficiază oamenii de ele şi le ţin sub cheie. Suntem foarte dezamăgiţi, am venit din Italia cu familia pentru că aflasem că aici s-au schimbat lucrurile, dar nu e deloc aşa”, a spus un arădean stabilit lângă Roma, aflat în vacanţă în ţară.

“Ne facem nevoile prin buruienile din câmp, că nu avem ce face… Vă daţi seama că mulţi se urinează în apă sau chiar mai grav, am văzut şi excremente plutind, nici nu îţi mai vine să intri în lac”, a spus un alt vizitator.

Angajatul resposabil cu întreţinerea zonei de agrement, un bărbat care s-a recomandat ca fiind administratorul, a declarat pentru News.ro că toaletele nu mai sunt ţinute deschise pentru public pentru că “se face prea multă mizerie”. “Oamenii nu întreţin curăţenia şi nu are cine să spele toaletele după ei. Am decis să le închidem!”, a spus el.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, susţine însă că toaletele au fost încuiate doar două zile, pentru că au fost “sabotate”: “Cineva a băgat suluri de hârtie igienică în WC-uri şi le-a înfundat. Probabil o să punem camere de supraveghere, că altfel nu ştim ce să facem, pentru că turiştii fac multă mizerie”.

Administratorul zonei a susţinut însă că nu există angajaţi alocaţi de primărie pentru a întreţine zona de agrement. De altfel, edilul a recunoscut că nu are angajaţi “pentru că posturile din primării sunt blocate de Guvern”.

“La Plaja Ghioroc avem doar acel angajat (administratorul – n.r.), care taxează maşinile în parcare şi se mai ocupă şi de camping. Întreţinerea zonei se face cu angajaţii Gospodăriei Comunale, pe care îi trimitem acolo când e nevoie””, a spus edilul.

Cele câteva localuri cu toalete de la marginea plajei nu oferă acces decât clienţilor, iar patronii spun că nu ar face faţă unui număr mare de turişti.

Plaja Ghioroc este foarte aglomerată în această perioadă, sute de persoane fiind prezente în fiecare zi, iar în weekend sunt câteva mii. Mulţi dintre vizitatori sunt din judeţe învecinate sau din Ungaria, însă în ultima săptămână în parcare sunt zeci de maşini cu numere de Germania, Italia, Franţa sau Spania, fiind vorba de români care lucrează în străinătate şi care au venit acasă în vacanţă.

Accesul la plajă este liber, însă cei care parchează trebuie să plătească o taxă de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală spune că îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.

Primăria Ghioroc estimează că în acest sezon, care se va încheia în 15 septembrie, vor fi cu circa 25 la sută mai mulţi vizitatori decât anul trecut, adică peste 100.000.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă