20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiArafat: A existat o creștere bruscă a presiunii oxigenului. Aparatele ar fi...

Arafat: A existat o creștere bruscă a presiunii oxigenului. Aparatele ar fi afișat o eroare

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Raed Arafat a arătat că nu există informaţii în legătură cu motivele care au dus la această creştere a presiunii şi că acest aspect face obiectul unei anchete. El a menționat că presiunea nu trebuie să urce la mai mult de 5,8 bari.

„Ventilatoarele sunt de fabricaţie americană. Ventilatoarele, când se depăşeşte 6 bari, intră în sistem de autoprotecţie şi se opresc”, a precizat secretarul de stat în MAI.

El a menţionat că tirurile de terapie intensivă sunt în garanţie şi au fost verificate la interval de două – trei luni de către reprezentanţii firmei care asigură garanţia. El a spus că acestea au funcționat timp de luni de zile înainte să fie folosit la Spitalul Babeș.

Pe surse, a apărut însă informația că toate ventilatoarele din TIR arătau de mai mult timp eroarea “HIGH O2 SUPPLY FAULT”. Arafat a spus însă că nu poate confirma sau infirma informația.

Arafat a recunoscut că reprezentantul firmei de mentenanță care se afla la Babeș a refuzat să intre în TIR, temându-se de coronavirus, dar a dat indicații din exterior.

 

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă