Arafat: A existat o creștere bruscă a presiunii oxigenului. Aparatele ar fi afișat o eroare

Arafat: A existat o creștere bruscă a presiunii oxigenului. Aparatele ar fi afișat o eroare

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, potrivit informaţiilor existente la acest moment, luni, în jurul orei 16,25, a existat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeş".

Romania libera 0 comentarii

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Raed Arafat a arătat că nu există informaţii în legătură cu motivele care au dus la această creştere a presiunii şi că acest aspect face obiectul unei anchete. El a menționat că presiunea nu trebuie să urce la mai mult de 5,8 bari.

„Ventilatoarele sunt de fabricaţie americană. Ventilatoarele, când se depăşeşte 6 bari, intră în sistem de autoprotecţie şi se opresc", a precizat secretarul de stat în MAI.

El a menţionat că tirurile de terapie intensivă sunt în garanţie şi au fost verificate la interval de două - trei luni de către reprezentanţii firmei care asigură garanţia. El a spus că acestea au funcționat timp de luni de zile înainte să fie folosit la Spitalul Babeș.

Pe surse, a apărut însă informația că toate ventilatoarele din TIR arătau de mai mult timp eroarea “HIGH O2 SUPPLY FAULT”. Arafat a spus însă că nu poate confirma sau infirma informația.

Arafat a recunoscut că reprezentantul firmei de mentenanță care se afla la Babeș a refuzat să intre în TIR, temându-se de coronavirus, dar a dat indicații din exterior.

 

Comentarii

loading...