13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiArest preventiv pentru recidivistul care a atacat-o cu sălbăticie pe tânăra din...

Arest preventiv pentru recidivistul care a atacat-o cu sălbăticie pe tânăra din Alba

Fapta a fost surprinsă de camera de supraveghere instalată la parterul blocului unde victima, care aştepta liftul, a fost lovită cu agresivitate. Filmuleţul, devenit viral pe reţelele de socializare, cu aproape un milion de vizualizări la scurt timp după ce a fost postat în cursul serii de luni, surprinde momentul în care o tânără, de 20 de ani, este lovită cu pumnul în faţă, aceasta căzând instantaneu pe spate pe pardoseală, moment în care autorul o tâlhăreşte.

“Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă că în data de 17.11.2018, în jurul orei 18:30, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din mun. Alba Iulia, inculpatul D.N.T. i-a aplicat cu brutalitate victimei S.D.R. (în vârstă de 20 ani) o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa, iar inculpatul i-a sustras telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei”, se menţionează într-un comunicat remis AGERPRES de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Victima s-a prezentat la spital cu pierderi de memorie. Ea a spus că nu ştie în ce condiţii a rămas fără telefon şi portmoneu. Reprezentanţii spitalului din Alba Iulia au anunţat Poliţia, care iniţial a deschis dosar penal pentru însuşirea bunului găsit.

Cu ocazia investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reconstituit traseul tinerei, care nu locuieşte în blocul unde a avut loc fapta, au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere şi au constatat că este vorba de o tâlhărie, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisar Luminiţa Prodan.

Suspectul a fost identificat şi dus la audieri luni seară, iar marţi procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Inculpatul are 33 ani şi a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni grave.

“Astfel, în cursul anului 2015, inculpatul D.N.T. a fost condamnat de instanţele române pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt calificat şi tentativă de viol în stare de recidivă, la pedeapsa rezultantă de 4 ani 1 lună închisoare. Totodată, în anul 2013, prin hotărâre recunoscută ulterior de autorităţile române, inculpatul a fost condamnat de organele judiciare din Grecia la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală aplicându-i interdicţia de a se afla în Grecia pentru totdeauna. Menţionez că inculpatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată cercetată în prezenta cauză în stare de recidivă postexecutorie, la scurt timp după eliberarea la termen din data de 15.09.2018 din executarea pedepsei de rezultante de 7 ani şi 2 luni închisoare”, transmite reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

În ceea de o priveşte pe victimă, aceasta a fost supusă unei tomografii computerizate, care nu a relevat leziuni posttraumatice intracerebrale (intracraniene). Fata se află internată la Neurologie pentru supraveghere şi conduită terapeutică.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Alba Iulia, fata începe să-şi amintească unele fragmente petrecute în ziua respectivă, însă mai acuză cefalee.

“Va fi ţinută sub observaţie, pe secţia de neurologie, până când va dispărea simptomatologia, urmând să fie externată când medicii neurologi consideră că starea de sănătate nu îi va fi pusă în pericol. În prezent pacienta este stabilă, iar evoluţia este favorabilă”, se arată într-o informare transmisă presei de SJU Alba Iulia.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă