9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiArhiepiscopul Tomisului va sfinţi 250.000 de litri de Agheasmă Mare

Arhiepiscopul Tomisului va sfinţi 250.000 de litri de Agheasmă Mare

Teodosie a precizat, într-o conferinţă de presă organizată vineri la Palatul Arhiepiscopal, că anul acesta, la sfârşitul slujbei de Bobotează ce va fi săvârşită în mod tradiţional, pe faleza Cazinoului din Constanţa, vor fi oferite credincioşilor 200.000 de recipiente din plastic cu Agheasmă Mare, inscripţionate cu etichete tipărite de Arhiepiscopie.

“Anul acesta, sensibili la doleanţele şi necesităţile credincioşilor reuşim, cu ajutorul sponsorilor să, îmbuteliem şi să oferim constănţenilor 200.000 de recipiente de 500 ml, cu Agheasmă Mare, ce va fi sfinţită în cadrul slujbei din Ajunul Bobotezei, de la Catedrala Arhiepiscopală. Vor fi cu 100.000 de recipiente mai mult decât anul trecut”, a declarat Teodosie.

Înaltul Ierarh a mai precizat că în cadrul celor două slujbe distincte, cea din Ajunul Bobotezei şi slujba de pe faleza Cazinoului, vor fi sfinţiţi 250.000 de litri de Agheasmă Mare ce va fi oferită credincioşilor la sfârşitul ceremoniei religioase, atât îmbuteliată în recipiente de plastic cât şi direct din butoaiele ce vor fi purtate în procesiune de atelaje trase de boi şi măgari, pe străzile Constanţei.

Conform programului, transmis de Arhiepiscopia Tomisului, Teodosie va poposi sâmbătă, 5 ianuarie, la ora 14,00, la biserica de piatră Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, din Hârşova, de unde va conduce o procesiune până la malul Dunării, pentru săvârşirea unei slujbe de Sfinţire Mare a Apei, la finalul căreia arhiereul va arunca trei cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri înotători.

Duminică, 6 decembrie, Teodosie va oficia Sfânta Liturghie începând cu ora 8,50, la Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel, din Constanţa, de unde va porni şi tradiţionala procesiune de Bobotează, la ora 11,45, până pe faleza Cazinoului, acolo unde va fi săvârşită slujba de Sfinţire Mare a Apei şi vor fi aruncate cele trei cruci ritualice ce simbolizează arătarea sfintei treimi la apa Iordanului, pentru a fi recuperate şi aduse la mal de înotătorii ce doresc să-şi confirme astfel credinţa în ortodoxia creştină.

În aceeaşi zi, de la ora 16,15, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi slujba de Sfinţire Mare a apei şi la debarcaderul din oraşul Ovidiu, iar de la ora 17,30 va oficia slujba Vecerniei la Biserica Sf. Ioan Botezătorul, din Techirghiol.

Cele mai citite

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă