15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAu fost finalizate testele de acceptanță a echipamentelor primei baterii de rachete...

Au fost finalizate testele de acceptanță a echipamentelor primei baterii de rachete sol-aer PATRIOT

Ceremonia prilejuită de finalizarea testelor de acceptanță și recepția finală a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT din dotarea Forțelor Aeriene Române a avut loc joi, 29 octombrie, la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Activitatea a avut loc în prezența reprezentanților Direcției generale pentru armamente, Statului Major al Forțelor Aeriene și Biroului pentru cooperare în domeniul apărării din România (ODC).

Șefii echipelor de testare din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii și Ministerului Apărarii Naționale au prezentat concluziile acestei activități care s-a derulat pe parcursul a zece săptămâni, precum și acțiunile următoare pentru continuarea procesului de implementare și consolidare a capabilității de apărare aeriană și antibalistică PATRIOT, achiziționată de România în baza Legii nr. 222/2017.

Pentru militarii români urmează o etapă de instruire privind elementele de configurație specifice primului sistem PATRIOT achiziționat.

De asemenea, specialiștii români și americani analizează elementele preliminare de planificare ale următoarelor activități de testare a sistemelor PATRIOT ce vor fi livrate țării noastre în anul 2022.

Cele mai citite

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă