Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Augustin Lazar va susține o declarație de presă pe tema protocoalelor la ora 15:00

Augustin Lazar va susține o declarație de presă pe tema protocoalelor la ora 15:00

Procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat că va susține luni, în jurul orei 15.00, o declarație de presă privind corespondența legată de protocoalele dintre Ministerul Public și SRI.

Rl online 0 comentarii

„În jurul prânzului vom avea o declarație de presă”, le-a spus Lazăr, la intrarea in PG, jurnaliștilor, întrebat în legătură cu această corespondență, informează HotNews.

Acesta acuza sambata „un nou atac” la adresa PÎCCJ, într-o perioadă în care sunt în curs de soluţionare dosare „cu o miză esenţială pentru societate” - Dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 şi Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018.

Precizarea acestuia venea după ce ministrul Justiţiei a anunţat declanşarea procedurii de evaluare a activităţii manageriale a acestuia, în contextul dezbaterilor publice privind protocoalele încheiate între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii în decembrie 2016.

„Colaborarea dintre Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii s-a realizat în temeiul legii, protocolul fiind doar o procedură tehnică de lucru, de cooperare între instituţii cu respectarea strictă a legii. În acest sens, doresc să subliniez faptul că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului de Justiţie, în cursul săptămânii viitoare urmând să facem publică corespondenţa avută cu aceste instituţii”, a spus Augustin Lazăr, într-un comunicat transmis Agerpres.

Comentarii

loading...