9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAutoritatea Electorală Permanentă preia conducerea Asociației Oficialilor Electorali din Europa

Autoritatea Electorală Permanentă preia conducerea Asociației Oficialilor Electorali din Europa

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) din România va prelua, în anul 2021, președinția Asociației Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO), pentru un mandat de un an, anunță un comunicat de presă transmis, luni, 22 februarie 2021, de AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă a deținut președinția ACEEEO în perioadele 2007 – 2008 și 2013 – 2014, a făcut parte din forul de conducere executiv în perioada 2013 – 2016 și a redevenit membru în Comitetul Executiv al Asociației, pentru un mandat de trei ani, în data de 24 septembrie 2019.

Președinția ACEEEO va fi preluată de către președintele AEP în cadrul celei de-a 30-a Conferințe Anuale a Asociației, care va fi găzduită de Autoritate, la București, în luna septembrie. Tot în acest context, se va desfășura și Adunarea Generală a ACEEEO. Evenimentul are o conotație specială, dată fiind aniversarea a 30 de ani de existență a prestigioasei organizații.

Tema conferinței, precum și coordonatele principale ale organizării celei de-a 30-a Conferințe Anuale a Asociației, vor fi discutate în cadrul Comitetului Executiv al ACEEEO, care va avea loc în data de 25 martie 2021.

Președinția ACEEEO este deținută, în acest moment, de către Comisia Electorală Centrală a Georgiei. ACEEEO este o asociație regională înființată în 1991 și cuprinde 25 de state din Uniunea Europeană, Europa Centrală și de Est. AEP este membru de drept al ACEEEO din anul 2004.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Antony Blinken va fi primit săptămâna viitoare de președintele Emmanuel Macron

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, va merge săptămâna viitoare în Franţa unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a discuta în special...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă